Egyedülálló, világújdonságnak számító termékekkel érkezik a Csali Hungária
2017-09-05 09:00

Egyedülálló, világújdonságnak számító termékekkel érkezik a Csali Hungária a novemberen megrendezésre kerülő, eddigi legnagyobb kiállításra. A 17 éves múlttal rendelkező 100%-ban magyar tulajdonú cég most először vesz részt a rendezvényen. És hogy mivel készül a Csali Hungária csapata? Az alábbiakban kiderül.

A családi vállalkozás 2000-ben kezdett először légylárvát (csontkukacot) horgász csalinak tenyészteni. A halak megóvása és a környezettudatos horgászat jellemzi a cég szemléletmódját. A vállalkozást ez vezérelte abban is, hogy egy olyan terméket alkossanak, ami természetes táplálékát képezi a halaknak, és az emésztőrendszerbe kerülve sem okoz pusztulást. A csontkukac tenyésztés rendkívül fontos hulladékmegsemmisítési forma, mivel a lárvák etetése során nagy mennyiségű állati eredetű melléktermék, állati tetem kerül feldolgozásra. A csontkukac, 53% fehérjét tartalmaz, ezért nagyon hasznos táplálékforrás a halak számára. Felhasználása horgászati szempontból Magyarországon szezonális, novembertől márciusig a felhasználási igény jelentősen lecsökken. Ugyanakkor az állati eredetű melléktermék az év 12 hónapjában képződik. Ezt továbbgondolva a Csali Hungária lelkes csapata elkezdett kísérletezni, hogyan lehet ezt a hasznos csalit eltarthatóvá tenni. Ennek a kutatásnak az eredményéből született meg a világújdonságnak számító csonti befőtt, a szárított csontkukac őrlemény és a csontkukac liszt. Mindezek termékeknek a teljes bel tartalmát megőrizve igencsak hasznos etetőanyag a halak számára.

A Csali Hungária fő profilja

Csonti befőtt


Nagyon hosszú kísérletezés és kutatómunka eredményeként olyan terméket sikerült alkotni, amelyet a szabadalmi hivatal, a különböző hatóságok, illetve a hazai és külföldi partnereink véleménye alapján világújdonságnak számít. Az élő csonti aromásításából és konzerválásából született meg ez a fantasztikus halcsalogató termék. Szándékosan kerülve a hangzatos idegen kifejezéseket egyszerűen csonti befőttnek nevezték el. A csonti befőtt külső állaga olyan mintha „mű csali” lenne, de széttörve szinte kirobban a belseje, aminek a halak nem tudnak ellenállni. Horogra tűzve, csonti kapcson, csalizó tüskén egyaránt felkínálható. Etetőanyagokhoz keverve is bejuttatható a vízbe. A csonti befőtt nem fogja „szétrúgni” az etetőanyagot, nem fog „elmászni” az etetés helyétől, sőt még az iszapba sem fúrja bele magát. Bontatlan csomagolásban egy éven túl is garantáltan megőrzi állagát és aromáját. Felbontás után mielőbbi használata javasolt, de érdemes hűtve tárolni, így akár még 2 hétig is megőrzi minőségét. A Csonti befőtt négy féle kiszerelésben és tíz féle ízvilágban (méz, eper, vanília, ananász, mandula, fokhagyma, eper-méz, fokhagymás-mandula, fűszeres-kolbász, kagyló) kerül forgalomba. A tesztelések alapján a mandulás működött a legjobban, főleg a Balatonon.

Világújdonságnak számító aromásított, konzervált csontkukac Mandula a favorit

Csonti befőtt előnyei:
  • Nem kell a forrázással bajlódni
  • Nem romlik meg
  • Etetőanyag dúsítás: az élő csontival szemben nem rúgja szét a kosarat és nem mászik el az etetésről, ezáltal koncentráltabb etetést tesz lehetővé, amely a sikeresebb horgászat záloga
  • Csalizható és különböző ízvilágok közül választhatunk, így megtalálhatjuk az aktuális napra és vízre a halak számára a legfogósabbat
  • Alapvetően minden békéshalra ajánlott
Az élő csontival ellentétben nem kell figyelnünk arra, hogy életben maradjon, és ezáltal mozogjon, így akár a közepén is átszúrható. Sokkal előnyösebb, mint a közkedvelt gumiból készült imitáció.

Csonti lisztes etetőanyag


A csonti lisztes etetőanyag elkészítése során a csonti lisztet szárítják, ledarálják, amit adalékanyagként használunk fel ezen etetőanyagok gyártásához. A magas fehérjetartalom és a jellegzetes illat miatt rendkívül fogós a halak számára és ezt az eddigi versenyeredmények is bizonyítják. A Csali Hungária minden egyes terméke tartalmaz csontit illetve csonti lisztet, különböző arányban és módon.

A legfogósabb felkínálás Kiváló minőségű, csonti lisztet magas százalékban tartalmazó etetőanyag kizárólag a Csali Hungáriától Stinky Mix a method mixek új generációja Stinky Mix és csonti befőtt, a nyerő páros

A Stinky Mix fantázianévre keresztelt etetőanyag a cég 2017-ben piacra dobott újdonsága, és egyben zászlóshajója. Neve találó (stinky: büdös), hisz az etetőanyag felbontás után rendkívüli módon érezhető az erősen hal- és csonti lisztes illat. Ez a kifejezetten magas bel tartalmú, intenzív csalogatóhatású termék minden körülményéhez ajánlható, de elsősorban a „túlhorgászott” vizeken „method” módszer alkalmazásával mutatja meg igazán, hogy mire is képes valójában. Más method mixekkel hasonlóan, óvatosan és fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet a megfelelő állag eléréséhez. A Stinky Mix különlegessége, hogy nem tartalmaz semmilyen hozzáadott színező és illatanyagot. Kizárólag természetes összetevőkből készült, amivel a cég a környezettudatos horgászatot kívánja népszerűsíteni.

Egy olyan termékcsalád, ami kizárólag csontira épül, abszolút egyedülállónak számít Magyarországon, de Európában is. A Csali Hungária kizárólag azzal dolgozik, ami rendelkezésre áll, ez pedig a halak számára az egyik legjobb táplálék: a csontkukac.

A Csali Hungária a „nagyponty horgászokra” gondolva az idei évben ismét új fejlesztésekbe és ötletekbe kezdett. Ezekről a meglepetés termékekről hamarosan további információ várható, amelyek nagy valószínűséggel első ízben a PontyShow-n debütálnak majd!
Partnereink: